Baby,  Bouquet,  Flowers

Keltainen vauvakimppu

Söpöstelyä maanläheisissä sävyissä

Vauvakimput tilataan vieläkin pääosin stereotyyppisesti joko vaaleanpunaisena tai vaaleansinisenä, ja se on kyllä ihan kiva niinkin vaikka nykyään puhutaan tosi paljon sukupuolineutraalisuudesta. Mutta sehän näissä kukissa niin huikeeta onkin kun voi tehdä just miten haluaa, sillä värivaihtoehtojahan riittää, puhumattakaan sadoista eri lajikkeista.

Tää vauvakimppu on toteutettu maanläheisistä sävyistä pitävälle äidille joka on just saanut pienen neitokaisen. Puhtaanvalkoinen muhkea hortensian pallo meriheinäpesässä, koristeena rusetti juuttinarusta ja tuo keltaiseks värjätty harsokukka on aika herkku, herkkis, liikkis. No söpö se nyt vaan on tuolla väripilkkuna.

Tyttövauvaha kun kyseessä on, niinpä pienelle pehmoiselle nallukallekin piti keksiä jotain tosi sööttiä ja tyttömäistä. Hiuskoristeeksi, vai pitäiskö nyt sanoa pörrökoristeeksi, valikoitui pikkuruinen rusetti ja muutama morsiusharson pienen pieni ihan pikkiriikkinen kukka.

Pyöreä ”fish bowl”-tyyppinen maljakko on hei sit yks semmonen asia mikä todellakin kannattaa hankkia kotiin, mikäli tykkää näistä matalista kimpuista. Ja kukapa ei matalista kimpuista pitäis, sillä ne kestää ihan älyttömän pitkään ja helpompi säilyttää öisin vaikkapa jääkaapissa.

Matalan kimpun kestävyyden salaisuus on se, että kukat on tiiviisti kimppupohjaa ja toisiaan vasten, jolloin ne nuupahtamisen sijaan saa vanhetessaan tukea muista materiaaleista eikä ala nuokkumaan. Näin ollen matala kimppu pysyy pidempään kauniin näkösenä, ja on muuten aika paljon helpompi saada yöks jääkaappiin mahtumaan, koska kukat on hyvä säilyttää öisin viileässä kun niitä ei kukaan kattele. Niin mäkin teen täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *